Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuin-schermen.be Online advies en inspiratie over tuinschermen, afsluitingen en buitenschrijnwerk.
Tuin-schermen.be
banner image

Windschermen

Deze schermen worden voornamelijk geplaatst in de buurt van terrassen en onder terrasoverkappingen of andere bijgebouwen.

 

Een windscherm is een tuinscherm die je rustig laat genieten op je terras, zonder daarbij last te hebben van windvlagen.

 

Tegenwoordig zijn de meeste varianten uitrolbaar en kan je ze dus eenvoudig openen en terug wegbergen indien gewenst. Dit is uiteraard niet het geval als je kiest voor vaste windschermen, of windschermen uit een vast materiaal. Als ze niet uit glas of doorzichtig PVC zijn gemaakt, doen ze ook perfect dienst voor privacy doeleinden.

 

 

Mogelijkheden

Je hebt heel wat mogelijkheden met windschermen. Je kan ze krijgen in zowat alle materialen waarin je ook gewone tuinschermen kan krijgen; hout, composiet, metaal, beton, …
Ze worden onderverdeeld in twee grote klasses. Oprolbare en niet-oprolbare windschermen.

 

Oprolbare windschermen
De naam verklapt natuurlijk al wat het verschil is tussen de twee types windschermen.
De oprolbare windschermen worden gemaakt uit een versterkt PVC doek, die tegen regen (en ook schimmels) bestand is en natuurlijk ook tegen hevige windvlagen.

 

Het doek zit in een speciale ‘kast’ opgerold. Deze kast wordt vervolgens ergens opgehangen en dan hoef je het windscherm alleen nog maar uit te trekken indien gewenst.
Deze variant kan vertical of horizontaal worden uitgeschoven.

 

Denk er ook aan dat bij de horizontaal uitrolbare windschermen er wel een paal of steunpunt moet worden gezet om het uigerolde windscherm aan te kunnen bevestigen.

 

Niet-oprolbare windschermen
De vaste windschermen zijn robuuster. Deze variant is ook volledig waterdicht en winddicht, maar is wel permanent geplaatst. Bij dit type windscherm heb je vaak het meeste keuze: glas, hout, composiet, beton, … Dit windscherm doet perfect dienst als windscherm én zorgt tegelijkertijd voor alle privacy die andere tuinschermen je ook zouden gunnen. (Tenzij je voor doorkijkbare windschermen kiest natuurlijk.)

 

Andere
Een combinatie van de twee is ook mogelijk; vaste maar toch opbergbare windschermen.
Hierbij bestaan de windschermen uit vaste tuinschermen, zoals bijvoorbeeld hout, composiet, glas (of een combinatie daarvan), maar kunnen ze eenvoudig worden weggezet indien nodig.
De windschermen zijn voorzien van wieltjes of ze zijn gewoon uit een licht materiaal gemaakt, waardoor je ze nog kan opnemen en wegbergen.

 

Al deze types windschermen worden voornamelijk gebruikt op terrassen, al dan niet in combinatie met een terrasoverkapping of een andere overkapping. Deze overkappingen bieden sowieso al een deel windafscherming en ze zijn ook vaak een mooie surplus aan je tuin. Kijk zeker eens naar deze websites indien je interesse hebt in deze types bijgebouwen:

 

 

Voor- en nadelen

Voordelen

  • Nu kan je ongestoord buiten zitten, zonder last te hebben van windopflakkeringen. Daarnaast zorgt een windscherm ook voor gedeeltelijke zonwering.
  • Verkrijgbaar in veel mogelijkheden: zie hierboven.
  • Er zijn mogelijkheden voor ieder budget beschikbaar.

 

Nadelen

  • Een gewoon tuinscherm biedt je meer privacy.
  • Een gewoon tuinscherm is duurzamer en kan tegen een stootje. Let bij windschermen zeker op met huisdieren!

 

Offerte ontvangen?

Nieuw tuinscherm plaatsen? Maak gebruik van onderstaand formulier en vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij onze specialisten actief in jouw regio.