Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuin-schermen.be Online advies en inspiratie over tuinschermen, afsluitingen en buitenschrijnwerk.
Tuin-schermen.be
banner image

Goedkope tuinschermen: 5 opties + prijzen

Goedkope tuinschermen vinden is niet altijd even makkelijk. Toch zijn er verschillende mogelijkheden. Welke opties zijn er precies? Wat kosten deze soorten tuinschermen? En wat is de levensduur van een goedkoop tuinscherm? We zetten 5 interessante voorbeelden op een rij!

Ga snel naar:
1. Goedkope houten tuinschermen
2. Composiet als goedkoop tuinscherm
3. Goedkoop tuinscherm van beton
4. Goedkoop gevlochten tuinscherm
5. Kunststof als goedkoop tuinscherm

Vraag nu vrijblijvend offertes aan!

 

 

1. Goedkope houten tuinschermen

goedkoop-tuinscherm-hout

Houten tuinschermen zijn al jarenlang ontzettend populair in allerlei tuinen. Ze geven je tuin een natuurlijke en warme look en zijn bovendien relatief eenvoudig te plaatsen. Wel moet je ze regelmatig onderhouden, anders gaat je houten tuinscherm op termijn verweren.

Als je een goedkoop houten tuinscherm wil, is het handig om te kijken naar de houtsoort. Grenen en douglas hout zijn vanwege de prijs de beste optie. Het hout verzorgen kost natuurlijk ook wat geld, maar hierdoor gaat je tuinscherm wel aanzienlijk langer mee.

Levensduur: tussen de 10 en 40 jaar, afhankelijk van de houtsoort.

Richtprijs: € 10 à 120 per lopende meter (excl. btw en plaatsing), afhankelijk van de houtsoort.

TIP: houten tuinschermen hebben dus zowel voor- als nadelen. Wil je meer weten over deze goedkope tuinschermen? Kom vrijblijvend in contact met meerdere vakspecialisten.

 

2. Composiet als goedkoop tuinscherm

goedkoop-composiet-tuinscherm

Composiet bestaat uit een combinatie van houtvezel en kunststof. Een composiet tuinscherm vergt geen onderhoud en zal ook niet gaan rotten. Bovendien is composiet verkrijgbaar in verschillende afwerkingen.

Een composiet tuinscherm kan je onder andere afwerken in houtlook. Hierdoor heb je wel de look van hout, maar niet de lasten. Hout moet je namelijk regelmatig onderhouden, maar dat is in dit geval niet nodig.

Levensduur: ruim 40 jaar

Richtprijs: € 140 à 200 per lopende meter (excl. btw en plaatsing), afhankelijk van de afwerking.

Interesse in een goedkoper tuinscherm uit composiet? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere voorstellen aan bij vakspecialisten in je buurt. Start hier je aanvraag!

 

3. Onderhoudsvriendelijk en goedkoop tuinscherm van beton

goedkoop-betonnen-tuinscherm

Beton is erg duurzaam, heeft geen onderhoud nodig en gaat niet rotten. Bovendien is een betonnen tuinscherm in verschillende kleuren en afwerkingen te verkrijgen. Hierdoor is er altijd wel een look die passend is in jouw tuin.

Betonnen tuinschermen dienen ook als gedeeltelijke geluidswering, dus handig als je aan een drukke straat woont. Ook is er de mogelijkheid om betonnen palen met houten planken te combineren. Zo heb je een stevig en deels houten tuinscherm.

Levensduur: ruim 50 jaar

Richtprijs: € 70 à 150 per lopende meter (excl. btw en plaatsing), afhankelijk van de afwerking.

Twijfel je nog of een goedkoop betonnen tuinscherm wel echt iets is voor in jouw tuin? Kom gratis en vrijblijvend in contact met meerdere vakspecialisten.

 

4. Goedkoop gevlochten tuinscherm

goedkoop-gevlochten-tuinscherm

Gevlochten tuinschermen zijn al jarenlang een duurzame optie om je tuin af te sluiten. Bovendien zijn ze vrij goedkoop en zeer milieuvriendelijk. Ook zorgen ze voor een mooie natuurlijke en ambachtelijke uitstraling. Gevlochten tuinschermen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals wilgentakken, bamboe of riet.

Een rieten tuinscherm is meestal de goedkoopste optie onder de gevlochten tuinschermen. Je kan zelfs rietmatten kopen die je zelf kan plaatsen.

Levensduur: ongeveer 10 jaar

Richtprijs: € 30 à 100 per lopende meter (excl. btw en plaatsing), afhankelijk van het materiaal.

Een gevlochten tuinscherm in jouw tuin? Dat kan. Je komt vrijblijvend in contact met gespecialiseerde plaatsers via onze gratis offertedienst.

 

5. Kunststof als goedkoop tuinscherm

goedkoop-kunststof-tuinscherm

Kunststof tuinschermen zijn zeer budgetvriendelijk, hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsvrij. Ze zijn ook verkrijgbaar in meerdere prijsklassen. De goedkoopste kunststof tuinschermen gaan meestal minder lang mee. Het is dus belangrijk om dit goed te bekijken en niet voor de meest goedkope optie te gaan. Anders heb je achteraf meer kosten omdat je ze vaker moet vervangen.

Levensduur: tot ruim 40 jaar

Richtprijs: € 40 à 130 per lopende meter (excl. btw en plaatsing), afhankelijk van de afwerking.

Wil je er zeker van zijn dat je een goedkoop en toch zeer degelijk kunststof tuinscherm aanschaft? Kom in contact met vakspecialisten, vraag offertes aan en vergelijk.

 

Laat je goedkope tuinscherm plaatsen door een vakspecialist!

Hoewel je met een goedkoop tuinscherm natuurlijk geld wil besparen, is het wel handig om deze te laten plaatsen door een vakspecialist. Hiervoor betaal je wel wat arbeidskosten. Maar je bent zeker van een degelijke constructie en een goede plaatsing. Zo zit je goed voor vele jaren!

Op zoek naar ervaren vakbedrijven voor jouw tuinscherm? Geen probleem, daarvoor vul je gewoon het onderstaande offerteformulier in:

 

 

Offerte ontvangen?

Nieuw tuinscherm plaatsen? Maak gebruik van onderstaand formulier en vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij onze specialisten actief in jouw regio.