Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuin-schermen.be Online advies en inspiratie over tuinschermen, afsluitingen en buitenschrijnwerk.
Tuin-schermen.be
banner image

Hekwerk

Een andere vorm van tuinscherm is het hekwerk. Dit type afsluiting wordt veel meer gebruikt dan het metalen tuinscherm maar biedt wel minder privacy en geluidsisolatie. Het meest gekozen materiaal is metaal, maar in sommige gevallen wordt ook hout gekozen voor dit type tuinscherm.

 

De voordelen en nadelen zijn grotendeels hetzelfde, maar voor een hekwerk zullen alleen de sterkste metalen worden gebruikt. Ze moeten immers voldoende stabiliteit aan de constructie kunnen geven. Bij metalen hekwerken kan je voor een modernere of klassiekere variant gaan.

 

Een hekwerk bestaat uit enkele horizontale balken met daarop verticale balken, met daartussen telkens een (kleine) opening.

 

Benieuwd naar advies en een prijs voor een tuinscherm op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend offertes van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

 

Welk hekwerk?

We vermeldden het hierboven al. Meestal wordt met hekwerk gedoeld op metalen hekwerken.
Echter is dit niet altijd het geval en zijn er ook houten hekwerken te koop.

 

Metalen hekwerk
Voor een metalen hekafsluiting wordt meestal gekozen voor inox of roestvrij staal, maar ook gelakt staal kan worden gebruikt.

 

Voor een hekwerk uit metaal kan je kiezen voor een moderne of klassieke optie.
Moderne hekwerken bestaan meestal uit inox of gelakt staal. Klassiekere hekwerken worden vaak uit smeedijzer gemaakt. Aan deze klassiekere hekwerken kunnen veel franjes en plooiingen worden toegevoegd.

 

Houten hekwerk
Gemaakt uit een sterk tuinhout, zoals hardhout of geïmpregneerd hout.

 

Offerte ontvangen?

Nieuw tuinscherm plaatsen? Maak gebruik van onderstaand formulier en vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij onze specialisten actief in jouw regio.