Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuin-schermen.be Online advies en inspiratie over tuinschermen, afsluitingen en buitenschrijnwerk.
Tuin-schermen.be
banner image

Composiet tuinschermen

composiet tuinschermEen composiet is een combinatie van twee of meer materialen die samen worden geperst in één nieuw materiaal. Hierdoor vullen de sterke eigenschappen van de aparte materialen zich met elkaar aan, waardoor je een erg sterk materiaal krijgt.

 

Je hebt composietmaterialen in heel wat bouwmaterialen. Zo vind je composieten terug bij tuinhuizen, tuinmeubels, overkappingen en uiteraard ook bij… Tuinschermen! De meeste composiet tuinschermen worden tegenwoordig gemaakt uit(kunst)hars en houtvezels. Hierdoor krijgt een composiet tuinscherm ook een uitzicht die zelden van een echt houten tuinscherm te onderscheiden is.

 

Benieuwd naar advies en een prijs voor een tuinscherm op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend offertes van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

 

Sterktes en zwaktes composiet tuinschermen

We beginnen dit artikel al meteen met de sterke en minder sterke kantjes van een composiet tuinscherm. Het is immers goed om weten waarvan je last zou kunnen ondervinden, en waarvoor je je handjes zal kunnen kussen als je voor een composiet tuinscherm kiest.

 

Hoewel het gaat om een combinatie van hout en hars, zal een composiet tuinscherm nooit rotten. Je hoeft het bijgevolg ook niet in te smeren met vernis/beits/lak.
Het materiaal is daarnaast ook helemaal vochtwerend. Kromtrekken of opzwellen zal je tuinscherm dus nooit doen.

 

Je kan het natuurlijk al raden: een tuinscherm uit composiet heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Composiet is een sterk materiaal. Dat komt doordat de goede eigenschappen van verschillende materialen met elkaar worden vermengd en zo elkaar versterken.

 

Kleurverschillen zijn mogelijk.
Als je voor goedkopere composietschermen gaat, zal je vaak zien dat ze minder gedetailleerd zijn en dus minder echt lijken te zijn.

 

composiet tuisnchermen

 

Opbouw composiet tuinscherm

Zoals we al enkele keren hebben herhaald: een composiet is een materiaal die bestaat uit twee of meer samengevoegde stoffen. Bij composiet tuinschermen gaat het meestal om hars en houtvezels. Hoe meer houtvezels (en hoe minder hars) hoe sterker je composiet tuinscherm zal zijn. Dit zal uiteraard ook de prijs beïnvloeden.

 

De meest kwalitatieve composiet tuinschermen zullen buiten deze twee materialen ook nog andere materialen bij zich hebben vermengd. Glasvezels of koolstof kunnen de constructie ook nog eens versterken.

 

Prijzen vergelijken

Composiet tuinschermen zijn niet heel erg duur. Vaak hangt het af van de kwaliteit van het composiet maar uiteraard ook andere zaken.

 

Gratis prijzen vergelijken kan en is absoluut de moeite waard!

 

Je komt in contact met verschillende professionals die tuinschermen plaatsen, je kan aan hun je vragen kwijt en je krijgt uiteraard een vrij exacte schatting van de kostprijs van tuinschermen bij jou thuis.

 

Offerte ontvangen?

Nieuw tuinscherm plaatsen? Maak gebruik van onderstaand formulier en vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij onze specialisten actief in jouw regio.