Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuin-schermen.be Online advies en inspiratie over tuinschermen, afsluitingen en buitenschrijnwerk.
Tuin-schermen.be
banner image

Prijs tuinschermen

Wat zijn de prijzen voor tuinschermen? Van wat hangt de totaalprijs van een tuinscherm allemaal af? Prijzen van tuinschermen hangen nauw samen met verschillende keuzes die je kunt maken. Vind in dit artikel meer informatie over de prijsbepalende factoren voor tuinschermen.

 

 

Prijs tuinschermen

Tuinschermen zijn de ideale investering om van meer privacy in de tuin te genieten. Bovendien bakenen ze de tuin af zodat je huisdieren en kinderen niet uit het oog kunt verliezen. Hieronder volgen enkele richtprijzen voor schuttingen gebaseerd op verschillende materialen.

 

Soort tuinscherm
Gemiddelde prijs per lopende meter
(incl. btw, excl. plaatsing)
Gemiddelde levensduur
Houten tuinscherm
€10 - €120 (afhankelijk van de houtsoort)
10 - 40 jaar
Kunststof tuinscherm
€40 - €130 (afhankelijk van de afwerking)
> 40 jaar
Composiet tuinscherm
€140 - €200 (afhankelijk van de afwerking)
> 40 jaar
Rietmatten
€30 - €100 (afhankelijk van het materiaal)
10 jaar
Betonnen tuinscherm
€70 - €150 (afhankelijk van de afwerking)
> 50 jaar
Aluminium tuinscherm
€ 150 à € 200 (afhankelijk van de afwerking)
> 50 jaar
Draadpanelen of draadafsluiting
€ 15 à € 60 (afhankelijk van de afwerking)
> 50 jaar
Steenkorven
€ 40 à € 100 (afhankelijk van de afwerking)
> 50 jaar
Plaatsingskosten: ± €30 à €50 per uur

 

Bovenstaande prijzen zijn slechts richtprijzen! Onthoud dat je in bepaalde gevallen nog de prijs voor palen moet meerekenen en natuurlijk ook de arbeidsuren van de plaatser. Bovendien variëren de prijzen naargelang de afmetingen van de schutting en de gewenste afwerking.

TIP: benieuwd naar advies en een prijs voor een tuinscherm op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend offertes van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

Tuinschermen prijzen

 

 

Factoren die kostprijs tuinschermen bepalen

De totaalprijs van een tuinscherm komt tot stand door verschillende keuzes die je maakt. Kiezen voor deze keuzes, of voor ze weg te laten, zal je uiteindelijk kunnen laten besparen in de totale prijs van een tuinscherm.

 

1) materiaalkeuze

De materiaalkeuze heeft het meeste invloed op de kostprijs. Kies je voor een tuinscherm, een steenkorf of een draadafsluiting? De meest voorkomende materialen zijn beton, composiet, hout, metaal en PVC. Voor hout zal je ongetwijfeld het meest betalen. Ook het soort hout speelt hierbij een doorslaggevende rol. Beton, composiet, metaal en PVC vallen vrijwel in dezelfde prijzenklasse. Voor PVC, composiet of beton met een structuur betaal je meer.

 

2) Plaatsingskosten

Een tuinscherm plaatsen doe je niet zomaar. Er kruipen minstens enkele uren in om alles stabiel en recht te plaatsen.

Bepaalde tuinschermen (bvb. steenkorven, betonplaten, de meeste vaste en dichte tuinschermen) zijn trouwens heel moeilijk om zelf te plaatsen en vakkennis is daarbij geen overbodige moeite. Vertrouw daarbij op een ervaren plaatser.

Bedenk dat het niet louter gaat om het zetten van een tuinscherm, maar dat er ook vaak nog een fundering moet worden gemaakt. Pas na het uitgraven van een inkeping en het storten van een fundering, kan vervolgens het tuinscherm worden geplaatst.

 

3) Extra opties

Extra opties kunnen ook sterk de prijs doen stijgen, denk bijvoorbeeld aan allerlei decoratieve opties. Ook automatisatie van een poort bij de tuinschermen, strips of matten bij draadafsluitingen integreren, … beïnvloeden uiteindelijk het totale kostenplaatje.

 

TIP: Door offertes te vergelijken, kan je vaak een groot deel van het budget afdingen. In totaal kan je zo tot 30% besparen op de totale kostprijs van een tuinscherm. Vraag verschillende offertes aan via onze offertedienst.

 

afsluiting

 

Vergeet de kostprijs voor het onderhoud niet!

Vaak denkt men bij het plaatsen van een nieuw tuinscherm om te opteren voor een zo goedkoop mogelijke optie. Bedenk wel dat bij duurdere tuinschermen de kwaliteit (meestal) veel hoger ligt! Een houten tuinscherm, bijvoorbeeld, moet je niet meer nabewerken en eens het gezet is heb je er geen werk meer aan voor de komende 25 jaar.

Goedkopere opties zoals draadhekwerken zijn vaak minder stevig en constructief, en kunnen door hevige wind of andere weersomstandigheden weleens scheef worden getrokken. Vervangen kost je natuurlijk ook geld… Probeer duurzaamheid altijd zo goed mogelijk te koppelen aan persoonlijke smaak en budget om de best mogelijke keuze te maken.

TIP: wil je graag vrijblijvend advies en offertes ontvangen van ervaren plaatsers in jouw buurt? Dat kan. Maak gebruik van onze gratis offertedienst en ontvang binnen enkele werkdagen offertes op maat van jouw project. Start jouw aanvraag hier.

 

Offerte ontvangen?

Nieuw tuinscherm plaatsen? Maak gebruik van onderstaand formulier en vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij onze specialisten actief in jouw regio.