Tuin-schermen.be
Tuinschermen & afsluitingen

info, prijzen en realisaties van alle soorten afsluitingen

Prijs tuinschermen

Van wat hangt de prijs van een tuinscherm allemaal af en… Wat zijn de gemiddelde prijzen voor tuinschermen? De prijs van tuinschermenĀ hangt nauw samen met verschillende zaken waarvoor je kiest of niet kiest. Een exacte prijs op een afsluiting kleven is dan ook erg moeilijk.

 

In dit artikel geven we je wat meer info over hoe de uiteindelijke kostprijs van een tuinscherm tot stand komt.

 

Benieuwd naar advies en een prijs voor een tuinscherm op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend offertes van erkende plaatsers via deĀ offertepagina.

 

 

Wat maakt de totaalprijs van een tuinscherm?

De totaalprijs van een tuinscherm komt tot stand door verschillende keuzes die je maakt. Kiezen voor deze keuzes, of voor ze weg te laten, zal je uiteindelijk kunnen laten besparen in de totale prijs van een tuinscherm.

 

Materiaalkeuze
De eerste, en grootste, invloed in de prijs van een tuinscherm is afkomstig van de materiaalkeuze. Kies je voor een tuinscherm, een steenkorf of een draadafsluiting Gegarandeerd wordt een steenkorf het duurst. Daarna komt een tuinscherm, en het minst duur zal een draadafsluiting uitvallen.

 

Bedenk ook dat je voor de verschillende tuinschermen verschillende materialen kan kiezen.
De meest voorkomende materialen zijn beton, composiet, hout, metaal en PVC. Voor hout zal je ongetwijfeld het meest betalen. Beton, composiet, metaal en PVC vallen vrijwel in dezelfde prijzenklasse. Voor PVC, composiet of beton met een structuur (of nabootsing) betaal je meer.

 

Plaatsingskosten
Een tuinscherm plaatsen doe je niet zomaar. Er kruipen minstens enkele uren in om alles stabiel, recht en constructief te plaatsen.
Bepaalde tuinschermen (bvb. steenkorven, betonplaten, de meeste vaste en dichte tuinschermen) zijn trouwens heel moeilijk om zelf te plaatsen, en vakkennis is daarbij geen overbodige moeite.

 

Bedenk dat het niet louter gaat om het zetten van een tuinscherm, maar dat er ook vaak nog een fundering moet worden gemaakt, na het uitgraven van een inkeping waarin deze fundering en vervolgens het tuinscherm kan worden geplaatst.

 

Je merkt het al: plaatsingskosten kunnen hoog oplopen, doordat tuinschermen plaatsen zoveel werk is.

 

Een handige tip om te besparen is om offertes altijd te vergelijken.
Door offertes van een firma aan een andere firma voor te leggen, kan je vaak een groot deel van het budget afdingen. In totaal kan je zo tot 30% besparen op de totale kostprijs van een tuinscherm.

 

Extra opties
Niet altijd nodig, maar soms wel een luxe of mooiere, decoratieve eigenschappen.
Opties die je aan je tuinschermen kan koppelen zijn bijvoorbeeld een ander kleurtje geven dan de standaard tuinschermen, automatisatie van een poort bij de tuinschermen, strips of matten bij draadafsluitingen integreren, …

 

afsluiting

 

Extra advies: kostprijs onderhoud meerekenen

Vaak denkt men bij het plaatsen van een nieuw tuinscherm om te opteren voor een zo goedkoop mogelijke optie. Bedenk wel dat bij duurdere tuinschermen de kwaliteit (meestal) veel hoger ligt! Een houten tuinscherm, bijvoorbeeld, moet je niet meer nabewerken en eens het gezet is heb je er geen werk meer aan voor de komende 25 jaar.

 

Goedkopere opties zoals draadhekwerken zijn vaak minder stevig en constructief, en kunnen door hevige wind of andere weersomstandigheden weleens scheef worden getrokken. Vervangen kost je natuurlijk ook geld…

 

Offerte ontvangen?

Nieuw tuinscherm plaatsen? Maak gebruik van onderstaand formulier en vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij onze specialisten actief in jouw regio.