Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuin-schermen.be Online advies en inspiratie over tuinschermen, afsluitingen en buitenschrijnwerk.
Tuin-schermen.be
banner image

Kunststof tuinschermen

Tuinschermen gemaakt uit kunststof komen almaar meer in trek. Dit komt doordat er zo weinig onderhoud aan verbonden is, doordat ze erg mooi (kunnen) zijn en omdat ze een enorme duurzaamheid hebben.

 

Deze tuinschermen worden gefabriceerd uit een hoogwaardig kunststof zoals PVC. Maar meestal wordt geopteerd voor vinyl. Leuk aan deze vinyl omheiningen is dat ze te verkrijgen zijn in heel wat uitvoeringen. Zo kan je kiezen voor de normale vinyllook, maar ook voor imitaties zoals hout en beton.

 

Benieuwd naar advies en een prijs voor een tuinscherm op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend offertes van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

 

Welke kunststof omheining?

Gewone vinylafsluiting
Deze tuinschermen zijn meestal helemaal wit, zonder een bepaalde, gelijkaardige, afdruk te maken van een ander materiaal.
Meestal vind je ze terug als sierhekwerken, maar zeker en vast ook als volledig dichte tuinschermen.

 

Houtimitatie vinylafsluiting
Vinyl kan eenvoudig worden bewerkt en er kan dus eenvoudig een typisch kenmerkende houten look aan worden gegeven. Voor mooie houtimitaties betaal je vaak iets meer, maar ze zijn absoluut niet te onderscheiden van het echte materiaal.
Dit tuinscherm is verkrijgbaar in vele kleuren en ze zijn meestal bewerkt met een speciale coating die ervoor zorgt dat de kleuren niet verminderen door de zon.

 

Kunststof tuinscherm met betonlook
Beton is enorm zwaar en lomp. Om een betonnen tuinscherm te zetten wordt het vaak een hele zware klus.
De oplossing is om te kiezen voor een kunststof tuinscherm met betonlook. Je kan het verschil nauwelijks merken en ze zijn veel sneller en eenvoudiger gezet. Daarbovenop zijn ze ook goedkoper dan het echte materiaal.
Bedenk ook dat je geen fundering nodig hebt voor deze valse betonplaten.

 

Kunststof tuinscherm

 

Sterktes en zwaktes kunststof tuinschermen

Aan een kunststof tuinscherm zijn heel wat voordelen verbonden, ten opzichte van slechts enkele nadelen.

 

Een ander mogelijk nadeel die we er hieronder niet bij vermeldden is dat een kunststof tuinscherm niet iedereen aanspreekt. Zo zouden deze tuinschermen ‘niet echt genoeg’ lijken. Bekijk daarom zeker eens de kunststof tuinschermen vooraleer je beslist om een aankoop te doen. Soms kan je het verschil echt niet opmerken.

 

Voordelen

  • Geen onderhoud. Vinyl rot niet, kan perfect tegen vochtige omstandigheden, trekt niet krom en insecten gaan er zich niet in nestelen.
  • Enorm goedkoop! Zelf voor de imitatie tuinschermen betaal je weinig geld.
  • Het zal vreemd lijken, maar kunststof tuinschermen zijn een heel milieubewuste keuze. Ze worden gemaakt uit een recycleerbare kunststof en tegelijkertijd is deze kunststof niet giftig. Daarnaast kunnen deze tuinschermen hier worden gemaakt, waardoor de ecologische voetafdruk sterk wordt verkleind.

 

Nadelen

  • Minder massief dan andere materialen.

 

Offerte ontvangen?

Nieuw tuinscherm plaatsen? Maak gebruik van onderstaand formulier en vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij onze specialisten actief in jouw regio.