Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuin-schermen.be Online advies en inspiratie over tuinschermen, afsluitingen en buitenschrijnwerk.
Tuin-schermen.be
banner image

Metalen tuinschermen

Een tuinscherm uit metaal is voor veel mensen vaak nog een object van verwondering. Toch wordt een metalen tuinscherm meer en meer gezien, ook in de lage landen! Met een metalen tuinscherm bedoelen we geen hekwerk of draadafsluiting. Het verschil is namelijk dat een metalen tuinscherm geen, of veel minder grote, openingen heeft. Bijgevolg zorgt het voor meer privacy en isolatie.

 

We waarschuwen je alvast: een tuinscherm uit metaal is niet goedkoop!

 

Benieuwd naar advies en een prijs voor een tuinscherm op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend offertes van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

 

Sterktes en zwaktes metalen tuinschermen

Voordelen

  • Een tuinscherm uit metaal heeft veel designmogelijkheden. Doordat metalen zo eenvoudig te bewerken zijn, kan je zowel voor een klassieke als moderne look gaan. Het leuke aan metaal is dat je voor zowel rechthoekige als ronde vormen (verbuigingen) kan kiezen.
  • Er is zelden onderhoud vereist bij metalen tuinschermen. Het metaal die voor deze tuinschermen wordt gebruikt is altijd roestvrij en ingesmeerd met andere speciale coatings, waardoor je geen last zult hebben van mossen en algen. Uiteraard rot metaal niet en trekt het ook niet krom.
  • Metaal is ijzersterk en stevige handelingen laten niet gauw sporen na. Ideaal te gebruiken voor (huis)dieren binnen huisbereik te houden!
  • De sterkte van metaal geeft ook een tweede voordeel. Metaal kan heel inbraakveilig worden gemaakt. Op de bovenkant van de metalen tuinschermen kan je kiezen voor scherpe punten of ‘ribbels’ te plaatsen. Dit schrikt dieven meteen af.

 

Nadelen

  • Metalen tuinschermen -zo ook een hekwerk- zijn enorm duur.
  • Hoewel je al heel wat mogelijkheden hebt bij het uitzicht van een tuinscherm uit metaal, zal de kleur telkens grijsachtig, zwart en in sommige gevallen wit of roestbruin zijn, tenzij je kiest voor gelakt staal.

 

metalen scherm

 

Welke metaalsoorten kan je kiezen?

Uiteraard heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende metalen voor je tuinscherm.
De meest gebruikte metalen voor tuinschermen zijn aluminium, RVS, cortenstaal en gelakt staal.

 

Aluminium tuinschermen zijn extreem licht, maar doen ideaal dienst als tuinscherm. Dit metaal is niet zo duur als de meeste andere metalen en kenmerkt zich door een lichtgrijze/zilverachtige kleur.

 

RVS of inox staat voor roestvrij staal.
Dit materiaal roest niet en is ideaal bestand tegen invloeden van buiten. Het metaal kenmerkt zich door een donkerdere kleur grijs.

 

Cortenstaal is in feite een merknaam (COR-TEN) en is een metaallegering (samengesteld metaal). Dit staaltype wordt vooral gekenmerkt door zijn roestige uiterlijk. Het spreekt voor zich dat dit metaal voornamelijk wordt gebruikt als siermetalen tuinschermen.

 

Gelakt staal, ten slotte, is gewoon staal met daarover een geschildert (chrome) kleurtje.

 

 

Prijsadvies metalen tuinschermen

Ben je benieuwd naar wat een metalen tuinscherm bij jou zou kosten? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden die je hebt met een bepaald budget? Vergelijk offertes en wie weet kan je meer dan je denkt.

 

Door offertes van vakmannen te vergelijken, bespaar je tot 35% op je factuur.

 

Offerte ontvangen?

Nieuw tuinscherm plaatsen? Maak gebruik van onderstaand formulier en vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij onze specialisten actief in jouw regio.