Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tuin-schermen.be Online advies en inspiratie over tuinschermen, afsluitingen en buitenschrijnwerk.
Tuin-schermen.be
banner image

Louvrescherm of lamellenscherm

Lamellen zeggen je vast wel iets. Het is een horizontaal type zonwering die -meestal- binnenshuis voor ramen en deuren worden gehangen. Het zijn dunne latjes die allemaal boven elkaar worden gehangen, met daartussen steeds een kleine opening.

 

Een louvrescherm of lamellenscherm werd eigenlijk niet gemaakt met de bedoeling om als zonwering te functioneren. Het gaat meer om het visuele aspect van de latjes die schuin horitzontaal boven elkaar of verticaal naast elkaar worden geplaatst. Het geeft immers een design en moderne look.

 

In de meeste gevallen wordt dit type tuinscherm onderbroken door een tussenstuk (een paal, muurtje, …), maar de schermen kunnen ook gewoon doorlopen.

 

Benieuwd naar advies en een prijs voor een tuinscherm op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend offertes van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

 

Materialen

Lamellenschermen komen voor in hout en aluminium/metaal. Vaak in combinatie met kozijnen of onderstukken van allerlei andere materialen. Voor de latjes zelf, wordt meestal gekozen voor hout. Dat is dan ofwel geïmpregneerd hout, oftewel tropisch hardhout. Anderzijds kan je ook vaak opteren voor een metaal. Dit zal in bijna alle gevallen aluminium zijn.

 

Voor de kozijnen of de ‘onderstukken’ heb je heel wat meer vrijheid.

 

Met een kozijn bedoelen we een tussenstuk of volledige omlijstig rond het tuinscherm, meestal uit een ander materiaal dan het louvrescherm zelf. Dit kan zijn voor het uitzicht van het louvrescherm te doorbreken, maar ook evengoed om het lamellenscherm steviger te ondersteunen. (Een voorbeeld hiervan is de volgende afbeelding.)

 

Met een onderstuk willen we dan weer zeggen dat je deze lamellenschermen ook op een tuinscherm kan plaatsen. Meestal een gemetselde of betonnen variant.

 

lamellenscherm

 

Voordelen en nadelen

Het spreekt natuurlijk voor zich dat een louvrescherm geen volledige privacy garandeert. Er zijn immers (afhankelijk van de grootte van de latten) kleine gaten tussen de lamellen. Anderzijds is deze doorkijkruimte weer te verwaarlozen doordat je al erg dicht zou moeten staan om door de latjes te gaan kijken.

 

Het leuke aan dit type tuinscherm, is dat het erg uniek is. Weinig mensen kennen dit type tuinscherm en gaan voor de klassieke, ‘volle’ tuinschermen. Daardoor is dit type scherm ook heel modern. Het is in feite een designobject. Je hebt ook de mogelijkheid om de lamellen van het louvrescherm verticaal te plaatsen. Let daar wel bij op dat je buren nu veel makkelijker inkijk hebben.

 

Af en toe moet je je tuinschermen natuurlijk ook schoonmaken. Hierbij moet je rekening houden dat dit een erg omslachtig werkje kan zijn. Je moet immers lamel per lamel schoonmaken. Om je klus eenvoudiger te maken, kan je natuurlijk ook gebruik maken van een tuinslang…

 

Offerte ontvangen?

Nieuw tuinscherm plaatsen? Maak gebruik van onderstaand formulier en vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij onze specialisten actief in jouw regio.