Tuinschermen prijzen

tuinschermen prijzenDe prijs van de materialen bepaalt voornamelijk de prijs van een tuinafsluiting. Zo zal onbehandeld hout (bankirai, teak, …) vaak veel duurder zijn dan geimpregneerd hout.
Ook het uitzicht van de tuinschutting bepaalt de prijs! Is er een bepaald relief in verwerkt? Bepaalde schakeringen? … Daardoor is het ook evident dat de prijs hoger zal liggen!

Daarbovenop komt vaak ook nog de plaatsingskost van een schutting. Wil je deze kost alvast verliezen? Kijk dan zeker eens naar onze rubriek ‘tuinscherm plaatsen’.


Tuinhout prijzen

houten tuinschermen prijzenHieronder een handige checklist van de verschillende soorten tuinhout en hun prijscategorieen.
Vergeet niet dat het slechts om gemiddeldes gaat! De prijs kan hier sterk van afwijken, aangezien niet alle houtsoorten evenwaardig en bijgevolg even duur zijn.

Let op: de onderstaande categorieen overlappen elkaar vaak! Zo is er geen specifieke afbakening van hardhout, geimpregneerd hout, …

Hardhout prijs

Voor een basis hardhouten schutting van 180 cm breedte, betaal je tussen de €99,00 en €195,00. Tussen deze prijzen zitten nog heel wat andere prijzen, kijk dus eerst alles goed na voor je beslist welk hardhout je wilt plaatsen. Duurder is daarom niet altijd beter.

Geimpregneerd hout

Vervolgens is er het geimpregneerde hout. Dit hout wordt vaak als minder kwalitatief beschouwd.
De prijs van dit hout is in vergelijking met de bovenstaande soorten enorm laag! Zo zijn er reeds geimpregneerde tuinschermen van om en bij de €30,00 voor een breedte van 180 cm! Betaal nooit meer dan €100,00 voor tuinafsluitingen van geimpregneerd hout, dan ben je beter dat je opteert voor hardhout of -indien je niet per se voor hout wilt kiezen- composiet tuinschermen.

Composiet tuinschermen prijzen

composiet tuinscherm prijsComposiet is een vezelversterkte kunststof en daardoor ook ideaal te gebruiken buitenshuis, als tuinscherm.
Daarbij is er aan deze soort van tuinschermen erg weinig werk verbonden. Hierdoor ligt de prijs ook relatief hoog.
Voor composiet tuinschermen met een breedte van wederom 180 cm betaal je minstens 100,00 euro. Je betaalt maximaal 200,00 euro voor composiet tuinafsluitingen.

Naast composiet tuinschermen zijn er ook ‘kunststof tuinschermen’. Dit zijn veelal heel dunne laagjes kunststof en geen volwaardige tuinafsluitingen.
Hiervoor betaal je per meter zo’n 9,00 euro.

Betonnen schutting prijs

betonplatenTen slotte zijn er ook nog de betonnen platen als tuinschermen. Een betonnen schutting is tegenwoordig in allerlei vormen verkrijgbaar, waardoor deze schuttingen niet meer zo lelijk zijn als vroeger.
Daarbovenop worden deze schuttingen meestal behandeld, waardoor er geen bacterieen meer op zullen groeien.
Reken op een bedrag van zo’n 85,00 euro en meer per meter.

Daarnaast zijn er ook vaak tuinafsluitingen die gedeeltelijk uit beton bestaan (meestal het onderste deel en de steunpalen), maar waar de rest van de tuinafsluiting uit hout of composiet bestaat.
Voor deze tuinschermen betaal je om en bij de 50 tot 80 euro per meter.